Yrittäjyys on tapa ratkaista maailmassa ongelmia

Nuorta intoa yrittäjyydestä meille Johtaja-Akatemiassa tarjosi Andreas Saari. Vuonna -93 syntynyt Andreas innostui yrittäjyydestä lukioiässä. Kiinnostus yrittäjyyteen ja visioon siitä, että yrittämisessä saat ihmiset työskentelemään saman intressin takia veivät nuoren Andreaksen tuotantotalouden opintojen pariinAalto-yliopistoon, josta pian myös hän alkoi työskentely ensimmäisissä startup yrityksissä.

Vapaaehtoistyöstä kansainvälisen kasvuyritystapahtuman toimitusjohtajaksi

Kun Andreas Saari opintojen alussa lähti vapaaehtoistyöntekijäksi Slushiin, ei hän vielä tiennyt mitä startup tarkoitti. Pian Andreaksen innostus kasvuyrittäjyydestä lisääntyi niiden rahoittamiseen ja päätyi perustamaan pääomarahaston. Kasvuyrittäjyystapahtuma Slushin vapaaehtoistyö sekä yrittäjyys pääomarahaston parissa ovat mahdollistaneet Andreakselle työllistymisen Slushin toimitusjohtajana. Andreaksen tavoite yrittäjyydessä on kasvattaa yritystä ja ratkaista sillä ongelmia. Kuitenkaan Slushin kasvu enää suuremmaksi tapahtumaksi ei ole tavoitteena eikä siihen ole myöskään mahdollisuuksia rajoittavien tekijöiden vuoksi kuten Helsingin hotellitarjonnan takia. Jos tapahtumaa Andreas ei enää isommaksi pysty kehittämään, kehittää hän uuden polven koulutusohjelmaa, Slush Academiaa, jonka tarkoitus on yhdistää opintoja eri yliopistojen kanssa. Slush Academiassa opinnot ovat ilmaisia ja osa opinnoista suoritetaan käytännön opintoina esimerkiksi kasvuyrityksessä.

Slushista tuli slush useiden innokkaiden vapaaehtoisten avulla, kuten Andreas kuvaa Slushia itseohjautuvaksi oudoksi eläimeksi, jota ei hallitse ylikontrolloiva hallitus. Iloinen vapaaehtoistyöntekijöiden aktiivisuussekä yhdessä tekeminen erottavat Slushin muista.

 

Teksti: Julia Pelin


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder